Auto theorie

 • theorie-certificaat in 1 dag
 • 100% praktijkgericht
 • 100% Examengericht
 • 1e keer niet geslaagd?
  volg 3 maanden gratis cursus
 • ook motor- en scooter theorie
 • bellen van 10:00 tot 22:00 uur
 • locaties door heel Nederland

Meld je aan voor onze auto theoriecursus en haal je theoriecertificaat binnen 1 dag.

je bent nu hier: home » auto-theorie

Wil jij je auto theorie binnen 1 dag halen? 

Het halen van je certificaat voor je auto theorie kan een zenuwslopende ervaring zijn. Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Zoveel verkeersregels- en verkeersborden waar je ineens kennis over moet hebben.

Dit ervaren vele leerlingen als een enorme last. Voor deze leerlingen hebben wij de 1 daagse theoriecursus van TheorieMeester in het leven geroepen.

Waarom auto Theorie via TheorieMeester

Voor het halen van je auto theorie kun je zelf alle informatie en regels gaan stampen in je hoofd, of je kunt een theoriecursus volgen waarbij je meerdere keren een cursus moet volgen. Dit kan allemaal goed werken, maar met onze theoriecursus heb je een 80% tot 100% slagingskans om je theorie-certificaat in 1 dag te halen. 

Wij zullen je op een makkelijke manier inzicht geven in de verkeersregels en je veel ezelsbruggetjes leren, waardoor je de verkeersregels op een makkelijke manier in je hoofd krijgt.

Zeg maar dag tegen boeken uit je hoofd leren of wekelijkse cursussen volgen. Bij ons volg je in de ochtend- en het begin van de middag de theoriecursus, waarna we later in de middag maximaal voorbereid richting het CBR gaan om daar je theorie-certificaat met volle vertrouwen binnen te slepen.

Meest gestelde vragen

Hieronder de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag, bel ons dan gerust tussen 10:00 uur en 22:00 uur op 06-14238378, we staan je graag te woord.

Wat we vragen aan onze cursisten die zich aanmelden voor een theoriecursus, is om alleen de verkeersborden zo goed mogelijk te leren. Wanneer onze leerlingen deze kennen, kunnen wij tijdens de theoriecursus inhoudelijk les geven over de verkeersregels en je maximaal voorbereiden op het theorie-examen later op de dag

Nadat je via de website aangemeld en betaald hebt, krijg je van ons een e-mail met alle nodige informatie over de theoriecursus. De theoriecursus duurt een dag en valt doordeweekse dagen meestal op dezelfde dag als het theorie-examen bij het CBR. Het kan ook voorkomen dat het examen een dag later wordt gegeven.

Wanneer de theoriecursus op zondag valt, zal het theorie-examen sowieso een dag later(op maandag) zijn, omdat het CBR gesloten is op zondag.

Afhankelijk van het theorie-examentijdstip zullen wij de aanvangstijd van de theoriecursus bepalen. Het kan dus voorkomen dat de theoriecursus al om 06:00 uur in de ochtend begint. Al deze informatie staat in de bevestigingsmail wat je van ons krijgt.

Het CBR ligt altijd op loopafstand van de plek waar we de theoriecursus geven.

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 50 vragen:

 • 25 vragen over gevaarherkenning
 • 30 vragen over wetten en verkeersregels
 • 10 vragen over verkeersinzicht en risico’s

Je bent geslaagd wanneer je 12 van de 25 vragen goed hebt in het onderdeel ‘gevaarherkenning’ en 35 van de 40 vragen in de onderdelen ‘verkeersregels en verkeersinzicht’.

Het theorie-examen voor de motor en scooter bestaan uit 50 vragen:

 • 40 vragen over wetten en verkeersregels
 • 10 vragen over inzicht

Je bent geslaagd wanneer je 44 van de 50 vragen goed hebt.

Na het theorie-examen hoor je meteen of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent krijg je meteen een theoriecertificaat mee. Ben je gezakt, dan krijg je de uitslag met daarop de uitslagen per onderwerp.

Jazeker! We krijgen continue mensen met dyslexie of mensen die een enorme moeite hebben met de stof in hun hoofd krijgen. Voor deze mensen hebben wij een speciale aanbieding. Deze mensen kunnen al op meerdere datums voor het theorie-examen een theoriecursus volgen.

Wat je kunt doen is bijvoorbeeld een theoriecursus voor over 3 of meer weken plannen en daarna contact met ons opnemen om in overleg meerdere datums in te plannen voor het volgen van de theoriecursus.

Als je zelf al een theorie-examen datum hebt gereserveerd voor de bij het CBR
dan kan je alsnog bij ons een theoriecursus bestellen zonder een theorie-examen.

Met onze praktijkgerichte manier van lesgeven, garanderen wij een slagingskans tussen de 80% en 100%. Mocht het toch gebeuren dat iemand niet slaagt, dan mag deze 3 maanden lang onbeperkt theoriecursus volgen. Geef dit wel even door via email. 

Het enige wat je wel zelf moet doen is een examen reserveren via mijn.cbr.nl met je digi-d. De kosten hiervoor zijn €31,50

Heb je nog geen digi-d, vraag deze dan meteen aan.

Altijd een locatie in de buurt

Met onze locaties verspreid door het hele land, vind je altijd een plaats bij jou in de buurt waar jij je theorie-certificaat in 1 dag kunt halen.

Aanmelden auto theorie?

Ben je er klaar voor? meld je meteen aan en doe mee!